Hjælp til valg af mobildiskotek

Hvad enten du skal holde en fødselsdag, bryllup eller et jubilæum, kan et mobildiskotek altid bidrage med stemning til festen. Der findes mange mobildiskoteker i Danmark og hver især har selvføgelig sin egen stil – der er selvsagt stor spredning på hvad de forskellige mobildiskoteker er gode til. Nogle af dem spiller primært til 18 års fødselsdage, fødselsdage generelt eller runde fødselsdage. Andre har gjort en dyd ud af at leverer mobildiskotek kun til bryllupper, andre igen spiller til alt fra børnefødselsdage, jubilæumer og til 40 års fødselsdage.

Derfor er det også vigtigt at man afsøger markedet inden man bare booker det første og (måske) bedste mobildiskotek man støder på – der findes et stort udbude både på fyn, sjælland og jylland. Hvad der virkede godt til børnefødselsdagen hos din kollega virker måske ikke lige så godt til din fødselsdag eller julefrokosten på arbejdet.

Nogle diskoteker tilbyder at komme ud og snakke med Jer hvis I f.eks. skal holde et bryllup, hvilket kan være med til at øge sikkerheden for at alt bliver perfekt til den store dag. Vær ikke bange for at bede om dette, hvis I står med et seriøst arrangement, hvor I vil være sikrer på den service som mobildiskoteket levere – der er som sagt mange mobildiskotekr og dermed også tilhørende stor konkurrence. Som alle andre virksomheder, så lever mobildiskoteker af glade kunder, og mange stiller derfor gerne op til en samtale omkring jeres ønsker. 

Inden du går igang med at lede efter mobildiskotek kan det være en fordel at lave en liste over de ønsker og krav du har til mobildiskoteket der skal spiller til netop din fest – det være sig fødselsdag eller andet. Eksempler på en sådan liste kunne indeholde punkter såsom; Hvorvidt der skal være musik under spisningen, hvilken musikstil der skal spilles, om der skal være mikrofon til eventuelle talere, om mobildiskoteket skal leve op til et bestemt tema, hvad er kravet til lys, hvor højt der skal spilles og meget mere 🙂

Et vigtigt aspekt er også at få noteterer fakta om det lokale, der skal spilles i. Hvor højt er der til loftet, hvor meget plads er der til diskoteketet og om der er trapper. Så undgår du at diskoteket ikke kan være der, eller er nød til at spille uden lysshow, fordi der ikke er højt nok til loftet. Det med trapperne er vigtigt, da en del mobildiskoteker tager ekstra betaling for at slæbe op af trapper, hvis de ikke er blevet informeret om det på forhånd. Ligeledes kan de have krav til hvor meget/hvilken slags strøm der skal være. Hvis de ikke på forhånd kender til mulighederne, begrænser man voldsomt deres chancer for at indordne sig efter forholdene.

Når du står med denne liste i hånden, er det nemmere at tjekke af når man snakker med de enkelte mobildiskoteker, og man får lidt system i hvilket der lever bedst op til netop dine krav. Endvidere har det den fordel at du eventuelt kan maile eller sende listen til mobildiskoteket og få dem til at bekræfte at de kan leve op til de kravene. Ellers vil det hurigt kunne blive påstand mod påstand, hvis du vil klage over et afholdt arrangement, hvor mobildiskoteket ikke har levet op til kravene.

  • Erfaring (hvor længe har de eksisteret som mobildiskotek)
  • Hvor ofte har de spillet til den slags fester som du holder
  • Har de evt. nogle billeder af hvordan det ser ud når de har stillet hele mobildiskoteket op
  • Har de nogle reference
  • Er det typen der snakker meget (nogle foretrækker en dj der er frisk i mikrofonen, andre ikke)
  • Bruger de udelukkende originale cd’er (hvilket er normen blandt seriøse dj’s) 

Når I så er blevet enige om pris, og de har set dine krav til dem, skal du sørge for at få en kontrakt, hvor både dine krav til dem og deres krav til dig indgår. Så har du endnu en sikkerhed for at de ikke lige pludselig springer fra for et bedre betalt arrangement, eller at de ikke lever op til dine krav. Ikke alle mobildiskoteker sender som standard en kontrakt, dette behøver ikke at være et dårligt tegn, da det blot kan skyldes at de ikke har haft problemer endnu, og derfor ikke fundet ud af hvor vigtig en kontrakt er for begge parter. Så er det stadig en fordel for jer begge, at have formuleret jeres krav til hinanden skriftligt – hvis du kan leve med en smule uvished, er det selvfølgelig ikke nødvendig at gå så juridisk til værks.

De fleste mobildiskoteker har i deres kontrakt skrevet, at så længe de opfylder deres del af aftalen skal de have fuld hyrer – selv hvis forhold på din side gør, at de ikke kan spille. Så husk nu at tjekke om stedet lever op til deres krav til strøm, om der er plads nok og så videre. Jeg siger det igen, da det er kedeligt at betale flere tusinde kroner for at se på en bunke udstyr der ikke kan spille på grund af mangelfulde strøminstallationer, eller fordi der ikke er plads til at stille det op.

Husk det er din fest – derfor bør det også være på dine præmisser, men mobildiskoteket skal kende dine ønsker før de kan opfylde dem.

Held og lykke med jagten efter det mobildiskotek der er perfekt til netop din fest.

Tilføjelse: Læs også denne artikel om valget af mobildiskotek og en enkel anbefaling.