Sangskjuler til fest, konfirmation, bryllups, fødselsdag, jubilæum – Inspiration, skabeloner og gode idéer

Har du været kreativ og skrevet en lejlighedssang til en kommende fest? Selvom du nok føler, det største arbejde er overstået, mangler du stadig én vigtig ting: At lave en sangskjuler til fest. 

Det er oplagt at skrive en sang og lave en sangskjuler til konfirmation, bryllups, fødselsdag, jubilæum og andre større fester – her er sangskjuleren nemlig genial til at sætte temaet for sangen. 

Og her gælder det om at være kreativ og tænke ud af boksen, så du ender med at sangskjuler, der kan løbe med opmærksomheden – det er bare ikke altid, de gode idéer ligefrem står i kø…

Men bare rolig – herunder får du vores bedste tips, tricks og inspiration og skabeloner til sangskjulere, der sikrer en festlig levering af din lejlighedssang.

Køb af sangskuler samt få inspiration fra butikker

Hvis du vil købe en sangskjuler i en fysisk boghandel, kan du også besøge Bog & idé. De har normalt et lille udvalg af festtilbehør og sangskjulere, som du kan købe i butikken. Det kan dog være en god idé at ringe til din lokale Bog & idé butik på forhånd for at sikre dig, at de har det produkt, du leder efter, på lager.

Hvis du foretrækker at købe en sangskjuler online, kan du stadig tjekke de tidligere nævnte webshops som Festdeko.dk, Temashop.dk, CPHparty.dk og andre festtilbehørs webshops. Du kan også finde sangskjulere på webshops som Bogreolen.dk eller Arnoldbusck.dk, som har et bredt udvalg af bøger og festtilbehør til salg online.

Lav selv gratis sangskjuler – det behøver ikke at være svært

Er du ved at kaste håndklædet i ringen, bare du tænker på at være kreativ med en sangskjuler? Bare rolig – det behøver ikke at være svært at lave en fin og sjov sangskjuler. 

En flot og sjov sangskjuler kræver, at du sætter fantasien i spil. Men nogle gange skal selv de mest fantasifulde mennesker lige have et skub – derfor er det oplagt at tænke i temaer. Har din sang et særligt tema? Er den romantisk? Vemodig? Sjov?

Udformningen af en sangskjuler tager ofte udgangspunkt i et tema, som kan relateres til sangen og den person, sangen er skrevet om. Så slå tankerne løs og skriv alle dine idéer ned – bagefter kan du altid sortere fra, og før du ved af det, sidder du tilbage med en god idé. 

En lav selv sangskjuler kan nemt være bygget op omkring en æske (du kan sagtens bare beklæde en skotøjsæske), der beklædes med forskellige effekter – fx billeder, blomster, karton og bånd, som gør den festlig og sjov. 

Det behøver altså ikke at være raketvidenskab. 

Hvad skal du bruge for at lave din egen sangskjuler hurtigt til fest?

Når du skal lave din egen sangskjuler, kan du bruge mange ting, de fleste har i forvejen – fx en skotøjsæske, en saks, tape og så videre. Men for at nå helt i mål, får du nok brug for at slå et smut forbi en hobbuforretning som fx HobbyService i Aalborg, papirhuset og lignende hobbyforretninger. 

Her finder du masser af forskellige nips, pynt og papir til at lave en fantastisk sangskjuler. Fordelen ved at købe remedier til sangskjuleren i en hobbyforretning er, at man ofte kan få inspiration fra personalet, der er flinke til at komme med idéer til en festlig og sjov sangskjuler.

Lav sangskjuler ud fra temaer og hobbyer

Sangskjuler til personen, der elsker sport og at være aktiv

Find en æske (fx sådan en man bruger som gaveæske til tøj) og beklæd den med grønt papir. Øverst på æsken tegnes en fodboldbane op med hvid tus (kan købes i en hobbyforretning). Herefter laves fodboldmålene af ståltråd, hvorpå der sættes noget hvidt tyl, der ligner et boldnet. Ståltrådsmålene stikkes ned i pappet i hver sin ende af æsken. 

Sangene kan ligge inde i æsken. Konceptet kan også bruges til at lave sangskjulere til andre sportsgrene som fx håndbold, basketball, ishockey og så videre.

Sangskjuler til jægeren

Find en jagttaske (eller en æske, hvis du ikke kan finde en taske) og pynt den med små friske grene. Sangene ligger du i tasken sammen med tomme patronhylstre. Og så vi er vi sikre på, at din hjemmelavede sangskjuler nok skal få smilet frem hos både gæsterne og værten, da den signalerer, at du har brugt tid på at finde frem til et tema, som rammer bullseye på personens interesser.

Hvis du har mod på det, kan du også prøve at lave en gevær i karton, hvor sangene kan ligge klar til gæsterne inde i løbet. 

Sangskjuler til lystfiskeren

Er hovedpersonen typen, der stikker til søs med sin fiskestang, så snart lejligheden byder sig? 

Tag en lille rund plastikspand og find motiver af fisk og billeder af værten, der fisker. Sæt dem fast på siden af spanden – og lim eventuelt noget fiskenet på siden, så den bliver endnu mere festlig.  På kanten af spanden kan man fæstne en minifiskestang for at sætte prikken over i’et. Fiskestangen laves ud af en tynd pind og noget sytråd med en lille krog for enden lavet af bøjet ståltråd. Sangene rulles sammen og sættes ned i spanden. 

Du kan også sætte sangene fast på en rigtig fiskestang, så gæsterne skal “fange” maddingen i form af din hjemmelavede sang.

Sangskjuler til brylluppet

Find en kasse og pynt den med flot gavepapir. Klip et billede af brudeparret ud som et hjerte og klister på siden af kassen. Oven på kassen, kan du montere en bryllupskaret med en figur af et brudepar inden i. Du kan også vælge en anden genstand til kassen, som kendetegner brudeparret – fx en motorcykel, hest eller en anden ting, som fylder meget i deres liv. Til et bryllup går det ud på at lave en festlig sangskjuler, som relaterer sig til brudeparret og deres fælles interesser. 

Er du lidt i tvivl? Så går du aldrig galt i byen med hjerter til et bryllup.

Sangskjuler til personen, der elsker at læse bøger

Smut forbi din lokale genbrugsforretning og find den tykkeste bog, de har. Lim de første mange sider sammen og skær et hul i midten af siderne med en hobbykniv, hvor der gøres plads til sangene. 

På forsiden af bogen kan du evt. skrive en titel med en gammel skrifttype i word (fx Papyrus eller skråskrift), som du kan printe ud og lime fast på forsiden, så bogen får en ny sjov titel. Du kan også lime et billede af hovedpersonen på for at gøre det endnu mere personligt. 

Sangskjuler til personen med grønne fingre

Køb eller pluk nogle flotte blomster i forskellige farver og bind en sang til hver blomst. Blomsterne placeres i oasis, som er gennemvædet med vand, så blomsterne holder sig friske, til de skal bruges til festen. Alternativt kan man lave roser ud af silkepapir i forskellige farver og stilken ud af grønne piberensere, så skal man ikke tænke på, om blomsterne også er pæne, når sangskjuleren skal på bordet til festen.

Du kan også rulle sangene sammen og sætte dem i en gammel, flot potte – måske med jord i, hvis du vil gå hele vejen med dit tema. 

Sangskjuler til musikelskeren

Spiller hovedpersonen på instrument? Så er det oplagt at lave en sangskjuler, som er formet som netop dét. 

Det kan fx være til en konfirmation, hvor konfirmanden spiller på klaver – det er nemlig ret simpelt at lave. Alt, du skal gøre, er at finde en aflang kasse, hvorpå du kan lime eller tegne tangenter – og så løfter man blot låget for at uddele sangene.

Sangskjuler blomster

Hvis du ønsker at have en sangskjuler med blomster, kan du overveje at vælge en sangskjuler med et blomstermønster eller blomsterdekoration. Der findes mange forskellige designs og stilarter at vælge imellem, så du kan vælge en sangskjuler, der passer til temaet og stilen på din fest.

En sangskjuler med blomster kan være en smuk tilføjelse til en havefest eller sommerfest, og kan give din fest en romantisk og elegant stemning. Du kan også vælge at dekorere din sangskjuler med friske blomster eller blomsterbuketter for at tilføje et ekstra touch af skønhed og naturlighed.

Hvis du vil lave din egen sangskjuler med blomster, kan du overveje at bruge blomstermønstrede papirer eller stof og dekorere med kunstige eller tørrede blomster. Du kan også dekorere din sangskjuler med blomsterdekorative elementer som perler eller bånd for at skabe et endnu mere iøjnefaldende udseende.

Sød sangskjuler

Hvis du leder efter en sød sangskjuler til din fest, kan du overveje at se efter en i pastelfarver eller med søde motiver som blomster, hjerter eller dyr. En sangskjuler i en sød og feminin stil kan give en ekstra touch af charme og elegance til din fest.

Du kan også dekorere din sangskjuler med søde tilbehør som silkebånd, blonder eller små blomster. Disse dekorative elementer kan give din sangskjuler et ekstra sødt og romantisk udseende.

Hvis du vil have en mere personlig sangskjuler, kan du overveje at lave din egen og dekorere den med billeder af dig og dine gæster eller med personlige citater og beskeder. Dette kan gøre din sangskjuler endnu mere unik og betydningsfuld.

Sangskjulere er altid bedst, når de er personlige

En personlig sangskjuler er altid mere festlig og sjov end dem, man kan købe i boghandleren. Den hjemmelavet sangskjuler laves med fokus på modtageren af sangen, og det skal nok tage kegler hos både hovedperson og gæster. 
Fantasien og kreativiteten skal sættes i værk, for så kommer man langt og får ofte et flot resultat. Og vores råd til dig? Det behøver ikke at være perfekt for at være godt!