Sangskjuler til fest – få inspiration

Til en hver festlig lejlighed hører en sang og en festlig sangskjuler. Det er oplagt, at man laver sangskjulere til konfimation, bryllup, fødselsdag eller en fest, for at få et sjovt og gennemført indslag i forbindelse med sangen. Det er altid festligt med en sangskjuler til en sang, da den er med til at sætte scenen for sangens tema.

Det er ofte billigst at lave sangskjuler selv, end det er at købe en færdiglavet, og ofte også sjovere, da den hjemmelavede ofte bliver mere personlige. Hvis man ikke har mod på at lave en sangskjuler selv, kan den købes i en boghandel eller på internettet hos Holstedhus, som har et stort udvalg af sjove sangskjulere til enhverv lejlighed.

Lav selv sangskjulere

Det behøver ikke at være svært at lave en fin og sjov sangskjuler, det gælder om at have fantasien i orden. Udformningen af en sangskjuler tager ofte udgangspunkt i et tema, som kan relateres til sangen og den person, sangen omhandler. En vigtigt ting i opstarten er at være idérig og samtidig huske på, at sangskjuleren skal kunne indeholde sangene. En sangskjuler er ofte en del af gaven, som værten modtager.

En lav selv sangskjuler kan nemt være bygget op omkring en æske, der beklædes med forskellige effekter – fx billeder, blomster, karton, bånd m.v., som gør den festlig og sjov. Når der skal laves en sangskjuler kræves der forskellige remedier og der kan jeg anbefale HobbyService i Aalborgpapirhuset og ligende hobbyforretninger, der har masser af forskellige nips og papir til at lave en fantastisk sangskjuler. Fordelen ved at købe remedier til sangskjuleren i en hobbyforretning er, at man ofte kan få inspiration fra personalet, der er flinke til at komme med idéer til en festlig og sjov sangskjuler.

Lav sangskjuler ud fra forskellige temaer

Til den sportsinteresseret: Find en æske (fx sådan en man bruger som gaveæske til tøj) og beklæd den med grønt papir. Øverst på æsken tegnes en fodboldbane op med hvid tus (kan købes i en hobbyforretning). Herefter laves fodboldmålene af ståltråd, hvorpå der sættes noget hvidt tyld, som boldnet. Ståltrådsmålene stikkes ned i pappet i hver sin ende af æsken. Sangene kan ligge inde i æsken. Med hjælp fra fantasien kan man også lave andre sangskjulere, der relaterer sig til andre sportsgrene fx håndbold, basketbold m.v.

Til jægeren: Find en jagttaske og pynt den med små friske grene. Sangene ligger du i tasken sammen med tomme patronhylstre. Denne sangskjuler skal nok få smilet frem hos gæsterne og værten, da den signalerer, at du har brugt tid på at finde frem til et tema, som står værten nær. 

Til lystfiskeren: tag en lille rund plastikspand og find nogle pæne motiver af fisk og billeder af værten der fisker og klister dem på siden af spanden. For at gøre spanden mere festlig kan man købe noget fiskenet i en hobbyforretning og lime det på siden i mellem og lidt over nogle af billederne, for at gøre sangskjuleren mere festlig. På kanten af spanden kan man fæstne en minifiskestang for at sætte prikken over i’et. Fiskestangen laves ud af en tynd pind og noget sytråd med en lille krog for enden lavet af bøjet ståltråd. Sangene rulles sammen og sættes ned i spanden. 

Til et bryllup: tag en kasse og pynt den med flot gavepapir og klip et billede af brudeparret ud som et hjerte og klister på siden af kassen oven på kassen, kan der monteres en bryllupskarret med en figur af et brudepar inde i. Eller man kan vælge en anden genstand til kassen, som kendetegner brudeparret fx en motorcykel, hest eller en anden ting, som står brudeparret nært. Til et bryllup går det ud på at lave en festlig sangskjuler, som relaterer sig til brudeparret og deres fælles interesser.

Til en bogorm: Tag en gammel tyk bog. Lim de første mange sider sammen, så der kan skærret et hul i midten siderne med en hobbykniv, hvor der gøres plads til sangene. På forsiden af bogen kan du evt. skrive en titel med en gammel skrifttype i word og printe den ud og lim på forsiden, så bogen får en ny sjov titel.

Til en haveinteresseret: Køb eller pluk nogle flotte blomster i forskellige farver, og bind en sang til hver blomst. Blomserne placeres i oasis, som er gennemvædet med vand, så blomsterne holder sig friske til de skal bruges til festen. Alternativt kan man lave roser ud af silkepapir i forskellige farver og stilken ud af grønne piberensere, så skal man ikke tænke på, om blomsterne også er pæne, når sangskjuleren skal på bordet til festen.

Til musikelskeren: Hvis hovedpersonen spiller på et musikinstrument, kan det være en sjov idé at lave en sangskjuler udformet som et musikinstrument. Fx til en konfirmation, hvor konfirmanten spiller på en Xylophone, kan man tage en kasse hvorpå der limes tangenter oven på kassen, der er klippet ud i brunt karton. Sangene kan således være inde i kassen.

En personlig sangskjuler er altid mere festlig og sjov end dem, man kan købe i boghandleren. Da den hjemmelavet sangskjuler laves med fokus på modtageren af sangen. Fantasien og kreativiteten skal sættes i værk for så kommer man langt og får ofte et flot resultat.