Sangskjuler til konfirmation: 3 DIY-sangskjulere, du selv kan lave

Har du en konfirmation lige om hjørnet? Så er du garanteret godt i gang med at skrive en selskabssang – men hvad så med selve sangskjuleren til konfirmationen?

Her er gode råd heldigvis ikke dyre, og vi har fundet 3 af vores favoritidéer frem til dig. De kan alle tilpasses, så de passer til lige præcis din konfirmand – og vi har lavet udførlige guides, så det er til at gå til. 

1) Sangskjuler til fodboldfanatikeren

Er konfirmanden bidt af fodbold? Så er det oplagt at lave en sangskjuler til konfirmation med fodboldtema – og guiden her kan nemt tilpasses til andre boldspil som håndbold, basketball og så videre. 

Sådan gør du: 

 1. Du skal bruge en æske – det kan sagtens være en skotøjsæske eller en anden æske, du har liggende derhjemme. 
 2. Beklæd æsken med grønt gavepapir eller mal den med grøn maling, så det ligner en græsplæne. 
 3. Brug en hvid tus eller hvid maling til at “kridte” banen op med oven på æsken. 
 4. Lav to fodboldmål og lim dem fast oven på æsken, så det ligner en fodboldbane. Du kan fx bruge piberensere, der er nemme at forme. Brug tyl eller fiskenet og lim det fast som nettet. 
 5. Sæt prikken over i’et ved at lime figurer (kan være LEGO eller gamle legetøjsfigurer, du har liggende eller finder i genbrug)

2) Sangskjuler til hestepigen 

Er konfirmanden en vaskeægte ridepige? Så er vi ret sikre på, at lige nøjagtig denne sangskjuler kommer til at falde i god jord hos hovedpersonen – her folder du nemlig hver enkelte sang, så de ligner en gulerod.

Sådan gør du: 

 1. Print dine sange på orange papir, så de har samme farve som gulerødder. 
 2. Rul hver enkelte sang, så de er formet som en gulerod – lidt ligesom et kræmmerhus skal de være smalle i den ene ende og åbne i den anden. 
 3. Nu skal du lave “pynten” på guleroden, og her kan du bruge fx grønne servietter. Fold hele servietten ud, og tag fat midt på servietten med den ene hånd, mens du trækker den anden hånd henover – nu skulle du gerne have en spids ende, du kan putte ned i guleroden og en anden ende, der stritter lidt ligesom det grønne på en gulerod. 
 4. Server dine “gulerødder” i en fletkurv eller hvad du lige har derhjemme. 

3) Sangskjuler til ham, der altid går i polo eller skjorte

Du behøver ikke at gemme dine sange væk for at præsentere dem – hvorfor ikke bruge selve sangen som pynt?

Hvis konfirmanden har en garderobe fuld af skjorter eller poloer, er denne idé perfekt til den lidt fingerfærdige: Du skal nemlig i gang med at folde en origami papir skjorte. 

Du skal bruge lidt kraftigere papir – men vær sikker på, din printer kan tage papiret. Det står i manualen til din printer, og du kan altid spørge i din lokale hobbyforretning

Sådan folder du en skjorte/polo i papir:

Fandt du ikke det, du ledte efter? Her er lidt ekstra inspiration

Var der ikke lige en sangskjuler til konfirmation, der ramte plet?

Her er et par andre gode idéer, du kan bruge som inspiration:

 • Sangskjuler som blomsterbuket. Brug grønt papir, rul det sammen og klip blomster ud med hul i midten, der kan holde sammen på sangen. 
 • En skotøjsæske er nem at gøre personlig – mal, klip, klister lige det, der passer til konfirmanden. Husk – der behøver ikke at være et tema, en sangskjuler kan sagtens være flot alligevel. 
 • Hvis konfirmanden elsker at læse, kan du udhule en gammel bog og have sangene der. 

God fornøjelse! Og husk, det bliver altid lidt hyggeligere at være kreativ, når I er flere om det – så allier dig gerne med venner eller familie, når du skal i gang.

Skriv et svar