Mobildiskotek eller livemusik?

Hvis du skal holde fest, er musikken altid en vigtig del. Musikken fjerner risikoen for at der opstår en “død stemning” samtidig med, at den kan sætte ekstra skub i festen Spørgsmål et så; skal det være mobildiskotek eller livemusik? Både mobildiskotek og livemusik har hver deres fordele og ulemper.

Livemusik – Kim Larsen spiller op

Livemusik er som regel en del dyrere end et mobildiskotek, til gengæld leverer de også en helt anden oplevelse. Når livemusikkerne levere den rigtige stemning, kan det sprede en energi i rummet, der er svær at frembringe på anden måde. Hvis du nogensinde har været til en koncert, hvor hele salen sang med, ved du hvordan dette vil kunne være med til at sætte skub i din fest.

En ekstra fordel er også, at livemusik virkelig kan understrege et givent tema. Hvis I holder temafest, vil det rigtige hawaii orkester kunne skabe stemningen af holo-holo fest på stranden. Et mobildiskotek vil næsten altid levere det samme setup, samtidig med at det er meget mindre “levende musik”.

Nu har du hørt fordelene, så skal du også høre ulemperne

Den største ulempe ved livemusik, er deres begrænsede udbud af musik. I modsætning til et mobildiskotek, kan du ikke gå op og ønske ethvert nummer – du er begrænset til de sange de har indøvet.

Prismæssigt er der utrolig stor spredning, mellem mulighederne for liemusik. Du kan dog godt regne med mellem 8.000 kr og 12.000 kr for et godt band.

Mobildiskotek

Mobildiskoteker er oftest billigere end livemusik, ligesom deres musikudvalg er langt større – dette giver en større fleksibillitet i forhold til jeres ønsker. Hvis vi igen tager temafest som eksempel, vil et mobildiskotek kunne møde op med mellem 50 og 300 cd’er til en 80’er fest, musik der understøtter temaet.

Mobildiskotekers fordel er ofte ved ungdomsfester eller når dansegulvet er vigtigt. Et mobildiskotek gør ofte mere ud af de kulørte lamper, røgmaskiner og lignende, end de fleste livebands har mulighed for.

Tilbage til ulemperne?

Ligesom der ved livebands kan være usikkerhed omkring hvorledes deres fortolkning af sangene, er der også stor forskel på hvordan dj’s er. Nogle snakker meget i mikrofonen, imens andre er stille, nogle forestrækker deres egen musiksmag, imens andre er gode til at spille det dine gæster vil hører, og gladeligt tager imod ønsker.

Prismæssigt: En tommelfingerregl siger mellem 3.500 kr og 5.500 kr for en aften.

Hvad blev konklusionen?

Valget er stadig dit. Vi kan ikke give dig svaret, men håber at ovenstående har sat nogle af de rigtige overvejelser i gang – du skulle nu gerne være tættere på en beslutning end da du gik i gang.

Tilføjelse: Læs også denne artikel om valget af mobildiskotek og en enkel anbefaling.