Sådan laver du invitationer i Word: En komplet guide i 10 enkle trin

Gæstelisten er lavet, datoen er fastsat og menuen er fundet – det næste, der mangler, er invitationen. 

Det kan heldigvis klares nemt, hvis du har adgang til Word – her kan du nemlig lave dine egne flotte invitation fra bunden eller tage udgangspunkt i en af deres mange skabeloner. 

Word dur til mere end at skrive i – så hæng på her, hvor vi har lavet en udførlig guide til, hvordan du laver dine egne invitationer i Word. 

Sådan laver du dine egne, personlige invitationer i Word:

  1. Det første, du skal gøre, er at åbne Word på din computer. Alt efter hvilken version af Word, du har, vil det se forskelligt ud. I de nyeste versioner får du fra start mulighed for at vælge mellem “tomt dokument” og dine seneste åbnede filer – men du kan også trykke på “flere skabeloner”. Har du en ældre version af Word, trykker på du “filer” → “ny” hvorefter du kan søge i skabeloner.
  2. Du kan nu bruge søgefunktionen til at lede efter flere skabeloner. Du kan fx søge efter “invitationer”, hvorefter du får en bred vifte af muligheder.
  3. Når du har fundet den skabelon til invitation i Word, du bedst kan lide, klikker du på den og vælger “opret”.
  4. Nu har Word åbnet et dokument til dig med skabelonen – nogle skabeloner til invitation har flere sider at vælge mellem, så du kan vælge din favorit.
  5. Nu kan du redigere i din skabelon. Du kan skrive din egen tekst, ændre skrifttyper og farver – præcis som du plejer at gøre i Word.
  6. Har skabelonen ikke de rigtige farver, kan du også ændre dem. Det er forskelligt fra skabelon til skabelon, men du kan markere det, du gerne vil ændre ved at klikke på det – herefter kan du se alle dine muligheder for at ændre det i den øverste bjælke.
  7. Er der noget på skabelonen til invitation i Word, du ikke kan lide, kan du også nemt slette det eller skifte billedet. Højreklik på billedet/elementet. Her kan du vælge “skift billede” eller “klip”, hvis der er noget, du vil fjerne.
  8. Husk at gemme undervejs – hvis du kommer til at fortryde en ændring, er det nemmere at gå tilbage, og du risikerer ikke at miste alt dit arbejde og skulle starte forfra.
  9. Når du føler, din skabelon er ved at være i mål, gemmer du den. Det gør du ved at klikke på “filer” og “gem som”.
  10. Nu er skabelonen gemt, og du kan vælge selv at printe den. Er det en skabelon til en invitation, der skal foldes, så husk at markere, at den skal printe på begge sider af papiret. Kan din printer ikke klare det, kan du printe på samme papir igen eller printe to og lime dem sammen. 

Husk: Du kan downloade skabeloner til Word online

Hvis du ikke har så mange muligheder via Word på din computer, kan du finde skabeloner til Word online, du kvit og frit kan downloade. 

Klik her, og se alle skabeloner til Word – Klik på din favorit og tryk “download”. Herefter kan du åbne dit download, og så åbner den automatisk i Word.

Skriv et svar