Sådan laver du din egen gæstebog: 3 sjove idéer [inkl. guides]

Skal du til et bryllup eller en anden særlig lejlighed, du gerne vil gemme gode minder fra? 

Det er næsten altid en succes med en gæstebog, hvor gæsterne kan skrive søde beskeder og minder – og så kan hovedpersonerne ved festen finde gæstebogen frem i mange år frem og forhåbentlig få et smil på læben. 

Du kan lave gæstebogen som en gave til fx brudeparret – men du kan også lave en gæstebog til din egen fest. 

I tvivl om, hvordan du gør gæstebogen til noget særligt? Her er 3 gode idéer⬇️

Idé #1 | Gæstebog med polaroid-fotos

Har du et polaroid-kamera? Så er det oplagt at bruge det til en gæstebog. 

  • Køb en fin, almindelig notesbog med linjerede eller blanke sider – du kan altid pynte omslaget på bogen med dit eget gavepapir, udklippede fotos eller lignende.
  • Find tusser og kuglepenne frem, så gæsterne kan skrive i den
  • Fortæl gæsterne, at de kan tage et billede/selfie af dem selv, hvorefter de limer det fast i gæstebogen – herefter kan de skrive en lille besked under deres billede. 

BONUS: Det er en god idé at have et markeret område, hvor gæsterne kan skrive og tage fotos – det kan være ved at lille bord. Du kan også sørge for, at der er en flot baggrund til billederne med balloner eller glimmer-forhæng. 

Idé #2 | Gæstebog med personlige fotos (fotobog)

Er du knap så kreativ, kan du få andre til at være det for dig – fx ved at få lavet en personlig fotobog, hvor du indsender nogle billeder og lidt personlig tekst. 

Du kan typisk vælge mellem flere forskellige designs, og snart får du leveret en smuk foto gæstebog med blanke sider, hvor gæsterne kan skrive deres personlige hilsen. 

En fotobog er selvfølgelig ikke gratis, men det behøver ikke at være en dyr løsning – og til gengæld er du sikker på, du får en smuk gæstebog, der holder i mange, mange år. 

Idé #3 | Gæstebog med tegninger eller malerier

Skal posen rystes lidt? I stedet for at få gæsterne til at sætte ord på deres hilsner, kan du udfordre dem ved at bede dem om at male eller tegne i stedet. 

Du sætter simpelthen et lærred frem sammen med maling eller tegneredskaber, og så skal gæsterne i fællesskab male et mindeværdigt billede – det fungerer præcis ligesom en gæstebog, hvor gæsterne kigger forbi og sætter deres “krusedulle” drypvis i løbet af festen.

Skriv et svar