Pandora smykker

Navnet “Pandora“, dækker over en lang række spændende smykker lavet af den danske guldsmed med samme navn. Måske er guldsmed ikke den bedste betegnelse – firmaet startede godt nok som en guldsmedeforretning tilbage i 1982, men i dag er Pandora A/S et foretagende med langt over 1.000 ansatte, der kun driver engrosvirksomhed.

Se evt. firmaets hjemmeside på denne adresse: Pandora

Se evt. også denne side, der sælger led, der passer til pandora smykker. Det er led i god kvalitet og til lave priser – det giver mulighed for at få nogle andre typer og motiver end de mest almindelige.

Det specielle ved smykkeserien: pandora

Konceptet har virkelig vundet indpas i en verden, hvor alle ønsker at skille sig ud og være individuelle. Du har således mulighed for at sammensætte et smykke ud fra en lang række forskellige led, som er helt unikt for lige dig – samtidig er de enkelte led i pandora smykkeserien lavet i sølv og 14 karats guld, så den henvender sig til den mere seriøse del af market. Hvert pandora led kan tages af og på løbende og giver dermed mulighed for at du skaber dit eget nye smykke fra gang til gang.

Blandt de mest populære smykker er Pandoras armbånd, som er billige at starte ud med men derefter kan udvides løbende med en række charms eller vedhæng som de kaldes på dansk. Stilen er utrolig flot og rustik, ligesom armbåndene er sjove og lege med når man sidder og keder sig. En anden populær kategori er deres øreringe som også prismæssigt er mere overkommelig da de ikke skal udvides i samme grad som med resten af smykkeserierne.

Ud over den rent kommercielle del, som er beskrevet i ovenstående, skylder vi at forklare betydningen bag navnet pandora. Nedenstående er således ikke om firmaet, men omkring den græske mytologi som ligger bag det navn de har valgt.

Historien om Pandora

I græsk mytologi er Pandora den første kvinde der bliver nævnt. Hver eneste gud (og de har mange) bidrager til skabelsen af hende, ved at give hende unikke gaver som så til sammen udgør hende. Så langt så godt – det er jo et godt navn at vælge til en smykkevirksomhed, der producere forskellige pandora led.

Pandora blev så skabt af Hephaestus som en hævn over mennesket, fordi guden Prometheus havde stjålet hemmeligheden bag ild. Da Pandora så kom ned på jorden, åbnede hun Pandoras Æske og ud slap grådighed, ondskab, forfængelighed, sladder, misundelse med flere, så kun håb var tilbage i boksen da den blev lukket. Her er det måske, at navnet Pandora ikke længere har så gode associationer.

Afslutningsvis, vil jeg gøre opmærksom på, at der findes mange forskellige led, der passer til Pandora smykkerne. Både i tykkelse og design. Hvis du enten ønsker at spare penge eller skille dig lidt ud, synes jeg du skulle kigge på denne side med forskellige pandora led (link fjernet da siden er midlertidig nede).