Morgengave – inspiration til morgengaven

Vi har prøvet at samle inspiration til dig, der går og leder efter den gave som morgenen efter bryllupet sætter prikken over i’et og gør det hele til den perfekte oplevelse.

  • Brugskunst. Stort udvalg af brugskunst til hus og have, kan leveres indgraveret som en ekstra personlig påmindelse til modtageren.
  • Herresmykker. Hjælp manden med at peppe sin stil op med lidt passende accesories. 
  • Damesmykker. Kvinder elsker accesories og på internettet er udvalget stort, priserne i bund og overskueligheden i top.

Morgengave dagen efter bryllupet

Morgengaven var traditionelt en sum penge til bruden. Disse penge skulle fungere som en sikkerhed for kvinden, i forbindelse med en evnetuel skilsmisse – de var således ikke omfattet af fællesejet. Morgengaven gives stadig morgenen efter bryllupet, men morgengaven er i dag heldigivs mere symbolsk, og en af de mest populærer morgengaver er en ring til bruden. Nu til dags er det dog ofte en gensidig gæsteus hvor konen og manden begge har fundet en gave til hinanden.

Morgengaven til kobber, sølv og guldbryllup

En nyere tradition, er også at give morgengaver til kobberbryllup, sølvbryllup eller guldbryllup. Her udveksler parret gaver om morgenen, hvilket sammen med de mange andre traditioner for kobber-, sølv-, og guldbrylluper plejer at være en romantisk start på dagen.

Du kan finde eksempler på gode morgengave/morgengaver ved at benytte funktionen Gaveideer i menuen. Den traditionelle morgengave er ofte smykker, men hvis du er kreativ kan alt bruges – morgengaven kan også være et kreativ påfund, selvom det stadig er en af de ting, der er meget traditionsbundet. Forslag herfra, både kreative og traditionelle omfatter følgende morgengaver: 

  • En Georg Jensen kuglepen med hans navn og bryllupsdato ingraveret – vi har desværre ikke fundet noget sted på nettet som sælger disse flotte penne online.
  • En fotoserie af dig selv stylet som en professionel model.
  • Marguerite halskæde fra Georg Jensen eller et andet stilren smykke der holder mange år fremover.