Gratis bordkort → Skabelon til bordkort

Er du ved at have styr på bordplanen til din fest? Så er næste naturlige skridt selvfølgelig at få lavet nogle flotte bordkort, så gæsterne nemt finder frem til deres pladser. 

Bordkortet skal selvfølgelig passe til temaet og borddækningen, så du vil garanteret gerne gøre lidt ekstra ud af dine bordkort (og hvis dine gæster minder lidt om os, kan de godt finde på at hapse bordkortet med hjem som et minde fra en dejlig fest). 

Heldigvis er der rigtig mange flotte skabeloner til bordkort, der gør det nemt at lave bordkort helt selv – vel at mærke gratis skabeloner, du nemt kan tilpasse til din fest og dit tema. 

Læs med her, hvor vi har samlet en række gratis skabeloner til bordkort ⬇️ 

Skabeloner til gratis bordkort, du nemt kan tilpasse borddækningen

Datoen er sat, invitationer er sendt og nu nærmer dagen for festen sig med hastige skridt – det betyder, at det er tid til at få styr på både bordpynt, bordplaner og ikke mindst bordkort. 

I stedet for at købe dig fattig i færdige bordkort, kan du nemt selv lave dem – og du behøver ikke engang at være kreativt anlagt for at gøre dem flotte. 

Herunder har vi samlet vores bedste tips, programmer og hjemmesider, hvor du finder et hav af gratis bordkort skabeloner, som du nemt selv kan tilpasse, printe og folde pænt. 

Du kan finde mange bordkort skabeloner i Word

Word, en del af Microsoft Office-pakken, har de fleste adgang til – og Word kan faktisk bruges til meget andet end tekster. Der findes nemlig et hav af flotte skabeloner til fx bordkort, som du frit kan bruge, så længe du har Word installeret. 

Alt, du skal gøre, er at åbne dit Word-program på computeren – og i stedet for at åbne et “Tomt dokument” klikker du på muligheden, der hedder “Flere skabeloner”. Herefter kan du bruge den smarte søgebar til fx at søge efter bordkort, kort, invitationer og så videre. 

Herefter kan du nemt selv udfylde kortet med din valgte tekst, ændre farver og så videre. Du behøver ikke at være ekspert til Word for at designe flotte gratis bordkort, og du kan sagtens lade kortet være, som det er – og så nøjes med at skrive navn på kortet. 

Du kan også søge online via Microsofts hjemmeside her: Find bordkort skabeloner i Word >>

Her finder du kreative og moderne bordkort skabeloner

Hvis du drømmer om endnu flere (og måske lidt mere moderne) bordkort skabeloner, kan du bruge hjemmesiden Canva.com. Her er der næsten uendelige valgmuligheder, og du kan derfor nemt finde den stil og det design, der passer til din fest og din anden bordpynt. 

Canva.com tilbyder rigtig mange gratis bordkort skabeloner, men vær opmærksom på, at enkelte design koster penge. 

Sådan laver du nemt et flot gratis bordkort i Canva:

 1. Åbn hjemmesiden Canva.com – her kan du oprette en bruger, så du nemt kan gemme dine designs. 
 2. Når du har oprettet din bruger og er logget ind, kan du på forsiden søge på fx “bordkort” – her kan du vælge de mål, der passer bedst. 
 3. Når du klikker på størrelsen, kommer du til et blankt lærred – men til venstre på siden kan du vælge mellem massevis af skabeloner, der allerede er lavet. 
 4. Rul ned igennem de forskellige skabeloner, til du har fundet din favorit. 
 5. Klik på designet og begynd at tilpasse dine bordkort. 
 6. Du kan ændre stort set alt på skabelonen (farve, skrifttype, grafik), men du kan også lade den være, som den er. 
 7. Klik på “Del” øverst i højre hjørne, når du er færdig med dit design og vælg download – nu skal du bare printe dine flotte bordkort!

Er du kreativ anlagt? Lav dine egne bordkort i hånden

Foretrækker du at klippe og klistre dine bordkort i hånden? Det forstår vi godt! Hvis du er kreativ anlagt, kan du lave dine egne bordkort fra bunden og give dem et unikt, personligt og kreativt præg. 


Men det kræver, at du har remedierne til det. 

Det skal du bruge for at lave dine egne bordkort:

 • Papir eller karton i flotte farve
 • Lim – kan være flydende, limstift eller smart tape
 • Pen – vælg fx en flot glimmertus eller kuglepen
 • Ekstra pynt – du kan sætte prikken over i’et med elegante klistermærker, perler, glimmer eller andet, der passer i jeres tema. 
 • Saks
 • Lineal

Vi kan anbefale HobbyService i Aalborg, som har ALT du skal bruge for at lave dine egne kreative bordkort helt fra bunden. 

Har du brug for lidt inspiration? Her finder du gode idéer i massevis

Vil du gerne lave dine egne bordkort i hånden, men kniber det lidt med de gode idéer? Bare rolig – der er tonsvis af inspiration at hente på internettet, så du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken. 

Hvis du leder efter inspiration og gode idéer til at lave bordkort selv, kan vi anbefale at søge inspiration på sider som Pinterest.com og på appen Instagram, hvor uendeligt mange kreative sjæle har delt deres gode idéer, guides og meget, meget mere. 

God fornøjelse! Vi er sikre på, du nok skal komme rigtig godt i mål med at lave nogle flotte, gratis bordkort til din fest.